Noe og tenke på ved å planlegge tur med de små “sommer”

Sommeren krever ikke så veldig mye annerledes tenking en om vinteren.

 

3 lags prinsippet 

Se “vinter” for forklaring vis dette ikke er skjent.

3 lags prinsippet er fint både vår, sommer og høst også. Spesielt her i Norden som vi kan ha varme dager, men kalde kvelder. En annen ting og tenke på er at det som holder kulden ute og varmen inne, også vil funke motsatt om sommeren.

Jeg bytter i utgangs punktet kun ut lag 3 det ytterste. Her ville jeg bruke et mer slitesterkt ytterplagg som tillater barna og klatre i fjell/trær, og som tåler litt røffere bruk. Di to innerste lagene ville jeg som vanlig satt på eller tatt av etter hva som er behagelig for barnet.

I tillegg så er fleecen godt og mykt og behagelig og ha på i leier plassen når dagen/kvelden er over og det bare skal koses. Her er det i utgangs punktet viktig og tenke på brannfaren vis barnene sitter for nærme bål eventuelt. POLYESTER BRENNER.

 

Sko

 

Sko er noe av det jeg eventuelt hadde lagt ned mest penger i til barnet. Her er det viktig med en god sko som siter godt, er lett, holder vannet uten og transporterer svetten ut.  Siden alle har forskjellige bein, vill jeg anbefale og reist innom og prøvd forskjellige sko, og fått dem som kan det til og anbefale riktig sko til barnet/deg.

 

Tiden for å reise lett?

 

Sommeren er tiden mulighetene for å reise lett er til stede, eller man kan unne seg ekstra luksus som ikke like enkelt lar seg gjøre om vinteren. Her kan man bruke den sparte vekten til og lage gourmet middagen ute for eks. :)

 

På sommeren bruker vi billige soveposer som er lette og nesten ikke tar noe plass i forhold til vinter poser. I tillegg så er vår og høst fint med tanke på lite insekter. Her pleier vi å sove under åpen himmel eller kun ha med en tarp, dette sparer også mye vekt.

 

ly_tarp_1lyngen_jr_gul

 

bilder hentet hos  http://www.helsport.no/

Ikke fall for fristelsen og dra av sted i shorts uten å ha med klær som kan dekke kroppen pluss myggspray i denne perioden av året, både voksne og barn kan få en veldig uheldig erfaring av dette. Mygg, knott og andre flyene objekter kan være veldig plagsomme til tider. Husk også sol beskyttelse

 

 

Legg gjerne igjen dine gode tips i kommentar feltet vis du vil dele det :)

 

Under redigering

Leave a Reply

*