Holdningskapende Forarbeid For Og Aktivisere Dine Barn

Holdningsskapende forarbeid for og aktivisere dine barn

Når det kommer til barn og aktivitet som trening eller friluftsliv så mener jeg det er viktig med holdningsskapende forarbeid.

Det er vi som foreldre som skaper innaktive/aktive barn og dems holdninger.

Spør deg selv, hva har mitt barn det best med?

Dem fleste kommer nok frem til at aktivitet, sanseopplevelse og det og utforske, utvikle og mestre er det beste.

Hva gjør du for at ditt barn skal få dette?

Litt ut fra barns alder og hva det er vant med, har jeg stor tro på og bruke naturen som sitt egene treningssenter for både voksen og barn.

Tur i skogen gir både mosjon og masse sanseopplevelse, i tillegg får barn masse plass til og utforske og utvikle seg. Skogen er jo beste plassen for interaktiv lek med masse læring.

Hvor stas er det ikke for dem små og spenne sekken på ryggen med en matboks og flaske vann i, gå til en passene plass og spise ute i det fri?

Ungene her elsker det, og ekstra stas er det og få være med og samle ved, bygge bål og få det til og brenne før man griller på åpent bål.

Får dem små trenger man ikke jage km og være borte i timer for at slikt skal være morsomt. Finn en liten plass i nærheten av der du bor og lag en liten utflukt. Og utvid eventuelt turene etter hva barna klarer.

Eller trener du, holder på med en sport?

Se på muligheten for og la dem være med på trening. Selv driver jeg med styrkeløft, og har ungene med rett som det er på trening eller stevner. Og ingen ting kan for meg slå gleden og lykken til eldste jenta(4) når hun var med opp på pallen og fikk ta i mot pappas medalje eller mellomste jenta(3) fikk ta i mot pokalen for årets beste nykommer.

Gleden dem for av og være med mamma eller pappa på slike små ting er noe dem gleder seg over i lange tider og ser tilbake på.

Det at man tar med ungene på slike ting stimulerer og gir glede ved det og nytte det og være ute i skog og mark eller det og starte med en sport evnt.

Hva vi voksene gjør smitter over og det er det jeg synes er viktig med tanke på holdningsskapende forarbeid med ungene. Barn gjør ikke som vi sier, dem gjør som vi gjør.

Hva gjør du for og ikke gjøre dine barn inaktive?

Leave a Reply

*