Noe og tenke på ved å planlegge tur med de små “vinter”

Når det kommer til planlegging er det mange spørsmål. Hva skal vi ha med av skift, mat, utstyr og praktiske ting. Hvordan gjør vi det med di normale rutinene vi vanligvis har hjemme?

Skal si litt om hva jeg mener om dette.

 

Alt dette kommer an på alder på barnet som er med å hvor lenge/langt dere skal.

 

Det viktigste her uansett alder er det man har på seg, klærne. Og da tenker jeg ikke på farge eller merke. Det viktigste her syns jeg er at man tenker 3 lags prinsippet.

 

Hva er det tenker du?

 

3 lagsprinsippet er ganske enkelt slik,

 

  1. Innerst mot kroppen «ull»

 

Dette er hva som skal være mot kroppen, dette forde ull er varmt uansett om det blir vått og det transportere fukt bort fra kroppen

 

  1. Varme og sirkulasjon «Fleece»

Dette er varmt og mykt og lar luften sirkulere.

 

  1. Ytterste lag «softshell»

Vintett/vanntett, dette er ytterste lage som blir som et ekstra lag hud og skal holde dem tørre og varme. Og holde skitten på utsiden.

Softshell er vindtett og stort sett vanntett og vil være perfekt i et slik oppsett.

 

Med et slik grunnoppsett er det lett og regulere vis dem blir for varme eller kalde, ved og ta av eller legge til klær.

 

Vis ikke barna har det godt og varmt vil det bli en dårlig opplevelse både for foreldre og barn.

 

En annen fordel er ved større barn som beveger seg mye, så vil et slik oppsett ikke hemme bevegelsen da dem ikke trenger og ha på så mye klær at dem blir en Michelin dukke.

 

Sko/støvel:

Her har vi alltid prioritert og legge ned litt ekstra penger. Dette for at av erfaring er føtter et av stedene man fryser fort, og fryser man på beina fryser man overalt.

 

Selve turen, her er det viktig og la dem små få være med og bestemme en del og legge til rette for at di skal ha det så morsomt som mulig og ta ting i deres tempo. Det viktige her er at vi pakker med så mye tålmodighet at alt går som en lek, husk at barn har like stor glede om ikke mer av og gå 1 km en og gå 1 mil. Legg dette til rette etter hva barna klarer og er blitt vant til

 

Sovepose

 

Her er det viktig å ha varm nok pose, barns termostat funker ikke som voksenes, derfor stemmer ikke angitt komfort sone som vanligvis er oppgitt. Dette er noe og tenke på når det blir kaldere i været. Ha med en ekstra så barn kan ligge med pose i pose eller bestill pose tilpasset barn, her skal isbjørnen poser være utmerket, har ikke prøvd disse selv

 

Vis noen har tips de vil dele, legg gjerne igjen en kommentar :)

 

 

Leave a Reply

*